Nieuws

Laat sociale en groene stem terugkomen in nieuwe coalitie

Afgelopen woensdag heeft GroenLinks een zetel gewonnen bij de gemeenteraadsverkiezingen. Van 2 naar 3. Wat betekent de uitslag in Zaanstad voor een nieuwe coalitie? Lijsttrekker Paul Laport deed de oproep om de sociale en groene stem in Zaanstad terug te laten komen in een verbindend college tussen links en rechts. GroenLinks is bereid daar een bijdrage aan te leveren. Lees hier onze bijdrage in het debat.

Lees verder

Kinderpardon en 30 KM Westzijde

Tussen alle campagnedrukte door vond er deze week ook nog een raadsvergadering plaats. De laatste van deze raadsperiode. GroenLinks kijkt tevreden terug op de periode waarin we een stabiele factor in de oppositie zijn geweest. We hebben tientallen moties en amendementen ingediend en ook veel voorstellen ‘binnengehaald’. Ook tijdens de laatste vergadering werden vier van onze voorstellen aangenomen. We zijn vooral blij met de moties over het kinderpardon en over de maximumsnelheid van 30 km p/u op de Westzijde.

Lees verder

Pilot ‘Bijstand op maat’ succesvol!

Al jaren is er sprake van dat veel bijstandsgerechtigden een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. In 2016 is een motie van de PvdA en GroenLinks aangenomen over Zaanse Bijstand op Maat. Deze motie stelt voor om mensen in de bijstand minder met regeltjes te confronteren en meer te kijken naar hun persoonlijke omstandigheden. Dus juist uitgaan van wat mensen wel kunnen. Een pilot als eerste stapje op weg naar een basisinkomen. Op dit moment ontbreekt het nog aan draagvlak om een basisinkomen in Nederland in te voeren. Maar de PvdA en GroenLinks wilden graag kijken of er al elementen hiervan in Zaanstad ingevoerd konden worden.

Lees verder

Laat het groen in de Zaanstreek onbebouwd

Meer dan twintig lokale GroenLinks-fracties lanceren samen een regionaal natuurpact om het Noord-Hollandse groen te beschermen tegen de bouwplannen van dit kabinet. Ook de GroenLinks afdelingen in de Zaanstreek ondertekenen het natuurpact. Paul Laport, Harold Halewijn en Bert Jongert, (lijsttrekkers van de afdelingen Zaanstad, Wormerland en Oostzaan) zetten hun handtekening. Zij maken zich zorgen vanwege de oproep van minister Ollongren (D66) die zij deed aan gemeentes om lef te tonen en te gaan bouwen in het groen.

Lees verder

Stop seksuele intimidatie

Samen met de PvdA heeft GroenLinks vragen gesteld aan het college van B&W over seksuele intimidatie. Met name intimidatie in de sport en de Zaanse openbare ruimte. We zouden het een goed idee vinden als Zaanstad zich aansluit bij het project Safe Streets. 

 

Lees verder

Feiten en verzinsels

Er verschijnen de afgelopen weken veel berichten in de media over het Cultuurhuis en een eventueel referendum daarover. In die berichten staan veel halve waarheden en minstens zoveel grove onwaarheden. Hieronder proberen wij enkele terugkerende vragen te beantwoorden om een paar feiten helder te krijgen.

Lees verder

Pagina's