Nieuws

Week van de eenzaamheid

Op het ogenbik is het weer de week van de eenzaamheid. Niet dat eenzaamheid in een week opgelost kan worden, maar het is wel goed dat er even speciale aandacht voor is. Zelfs in de Troonrede kwam  een passage voor over eenzaamheid bij ouderen. Eenzaamheid komt echter niet alleen voor bij ouderen maar bij alle leeftijdsgroepen.  Ouderen zijn wel meer kwetsbaar. Eenzaamheid is een belangrijke doodsoorzaak bij ouderen. Maar wat kunnen we er aan doen? Lastig, want voor iedereen kan de oplossing anders zijn.

Lees verder

Vragen & antwoorden over referendum

Aanstaande woensdag (20 juni 2018) is er in Zaanstad een referendum over het Cultuurcluster. De vraag voor het referendum is: ‘Bent u voor of tegen het raadsbesluit om het Cultuurcluster te realiseren?’ In aanloop naar het referendum wordt volop campagne gevoerd door zowel voorstanders als tegenstanders. De informatie is niet altijd neutraal en volledig en er spelen bij inwoners nog veel vragen. Hieronder zullen wij in de vorm van vraag en antwoord de meest voorkomende misverstanden de wereld uit helpen. Voor verdere informatie verwijzen we verder graag naar referendum.zaanstad.nl.

Lees verder

Wij zeggen JA!

Op woensdag 20 juni vindt er een referendum plaats in Zaanstad. Het gaat over de vraag of er een belangrijke culturele voorziening in het centrum van Zaandam moet komen, naast het station. GroenLinks vindt dat elke inwoner van Zaanstad de kans moet krijgen om in aanraking te komen met kunst en cultuur. Of je nu in noord of zuid woont, of je nu stratenmaker of chirurg bent. Het culturele aanbod moet zo aantrekkelijk, veelzijdig en goed bereikbaar mogelijk zijn. Daar maken wij ons sterk voor!

 

 

Lees verder

Zaanstad, pas op je ganzen!

Al enkele jaren krijgen wij rond deze tijd het nare bericht van omwonenden dat er op het Westzijderveld ter hoogte van het politiebureau ineens veel ganzen met hun jongen verdwenen zijn. In antwoord op vragen van GroenLinks in 2017 heeft het college beloofd te onderzoeken of de overlast van ganzen wel diervriendelijk wordt bestreden. En tevens of Zaanstad invloed kan uitoefenen op de andere eigenaren in het gebied om ganzenoverlast diervriendelijk te behandelen. Bovendien liep in begin 2018 de ontheffing af voor het verbod op afschot van ganzen. Die ontheffing is inmiddels door de provincie weer verleend op 11 april 2018. Daar kan nog wel binnen zes weken een bezwaarschrift tegen ingediend worden. Daarom hebben wij samen met de Partij voor de Dieren aan het college gevraagd of zij een bezwaarschrift willen indienen tegen deze ontheffing.

Lees verder

Wij maken ons op voor rol in oppositie

De afgelopen weken was een hectische periode. Namens GroenLinks onderhandelden Wessel Breunesse en fractievoorzitter Paul Laport met andere partijen over de coalitievorming. Het ene moment waren we de meest geliefde partner van de VVD, het volgende moment kregen we een lading kritiek over ons heen van diezelfde partij. Hoewel er teveel is gebeurd om even kort samen te vatten, hieronder toch een feitenrelaas vanuit ons perspectief.

Lees verder

Update coalitieonderhandelingen

Nogal verwarrende krantenkoppen de afgelopen dagen. Op zaterdag 21 april berichtte NH Dagblad: ‘GroenLinks wil niet zonder ROSA’ en op maandag 23 april: ‘GroenLinks houdt deur naar coalitie flink open’. Belangrijk om helderheid te verschaffen over ons perspectief.

Lees verder

Pagina's