Op zeven en acht oktober is GROENzaans, in samenwerking met de gemeente, in actie gekomen om Zaanstad wat meer natuur te geven. Door middel van een doordacht plan werden de vluchtheuvels bij station Zaanse Schans beplant met inheemse planten. Met de fractie hebben we meegeholpen. Een mooie gelegenheid om deze groep vrijwilligers in het zonnetje te zetten door ze de GroenLinks duurzaamheidsprijs 2023 uit te reiken!

Deze prijs wordt jaarlijks door de fractie van GroenLinks Zaanstad uitgereikt aan personen of instellingen die zich hebben ingezet voor duurzaamheid, milieu, en/of natuur in Zaanstad. Aanleiding is de dag van de duurzaamheid: 10 oktober.

Met passie en aandacht zet GROENzaans zich in voor het onder de aandacht brengen van de belangen van de natuur in de Zaanstreek en het organiseren van activiteiten die de gemeente vergroenen. De groep weet de politiek te bewegen, organiseert natuurvriendelijke bestrijding van de duizendknoop, mobiliseert groepen voor beplantingen, doet belangrijk onderzoek naar vleermuizen en speelt een grote rol in activering van mensen via sociale media. De vrijwilligers geven de natuur een stem en dragen bij aan de mooie en gezonde omgeving voor ons allemaal. Voor haar grote inspanning verdient GROENzaans volgens ons de Duurzaamheidsprijs.

De prijs werd op 7 oktober door Monique Zonneveld namens GROENzaans in ontvangst genomen.