Mijn naam is Natascha Stroo. Geboren en opgegroeid in Zaanstad. Op mijn achttiende verliet ik het veilige Zaanse nest om uiteindelijk tien jaar te genieten van al het moois dat onze hoofdstedelijke zuiderbuur te bieden heeft, maar ondertussen woon ik alweer 20 jaar samen met mijn zoon in Koog aan de Zaan.

De wereld staat voor een van haar grootste uitdagingen. We moeten de klimaatverandering binnen de perken zien te houden en daarvoor zullen we onze samenleving en ons eigen gedrag moeten veranderen. En al zegt de slogan dat “verandering bij jezelf begint”, dit klimaatprobleem is zo immens dat we het niet alleen als individu aankunnen. Een paar minuten minder douchen, geen vlees meer eten, minder reizen met het vliegtuig, het zijn prachtige initiatieven die gelukkig steeds meer mensen omarmen. Maar het is niet genoeg. We hebben de politiek nodig om grote ingrijpende beslissingen te nemen en we hebben de politiek nodig om ervoor te zorgen dat de gevolgen van die moeilijke beslissingen op een eerlijke wijze worden verdeeld. Ik ben van mening dat GroenLinks de beste ideeën heeft om te veranderen op een zo eerlijke mogelijke wijze. En daar wil ik graag een steentje aan bijdragen.

In Zaanstad zal ik als raadslid me met name bezighouden met maatschappelijke voorzieningen, zoals de culturele infrastructuur, buurthuizen, sport, burgerparticipatie en multicultureel samenleven.