Overhandiging manifest tegen vuurwerk

Zaans Manifest tegen Vuurwerk

Het einde van het jaar nadert. Hier en daar zijn al weer vuurwerkknallen te horen. GroenLinks Zaanstad ageert al jaren tegen de overlast bij Oud en Nieuw. Wat een feest zou moeten zijn, veroorzaakt elk jaar weer gewonden en milieuvervuiling om nog maar niet te spreken van de stress bij mens en dier. Samen met organisaties op het gebied van gezondheid, dierenwelzijn en milieu hebben wij een Zaans Manifest tegen Vuurwerk opgesteld dat door al deze organisaties is ondertekend. 

Gemeentebesturen zien nog steeds geen noodzaak om de vuurwerkoverlast grondig aan te pakken, zo  helaas ook in Zaanstad.  Hoewel volgens de laatste Zaanpeiling 25% voor het verbieden van consumentenvuurwerk is en 40% best het vuurwerk wil afschaffen als er maar een professioneel vuurwerk voor in de plaats komt. Dat is een ruime meerderheid voor het aanpakken van de vuurwerkoverlast!

Wij hebben dit Zaanse Manifest tegen  Vuurwerk op 1 december 2016 aan burgemeester Ruud Vreeman aangeboden. Wij hopen daarmee nogmaals het College van Zaanstad ervan te doordringen dat er meer actie nodig is de vuurwerkoverlast tegen te gaan.  Wij denken daarbij bijvoorbeeld aan licht- en watershows in meerdere kernen van Zaanstad.

Het volledige Zaans Manifest tegen Vuurwerk is bijgevoegd. U kunt het manifest ondersteunen door het hier te ondertekenen!

College, kom in actie!

Romkje Mathkor