Wat betekent Zaanstad voor jou?
In 2019 ben ik , als geboren en getogen Amsterdammer, in Zaanstad komen wonen. De gemeente kenmerkt zich door mensen die een ‘aanpakkers mentaliteit’ hebben; samen de schouders eronder zetten. Dat maakte dat ik me hier snel thuis voelde.  Ik voel me hier inmiddels geworteld en woon hier met veel plezier. 
Je kunt op de fiets genieten van het groen, om vervolgens een heerlijk ijsje te eten aan de zaan. Op cultureel gebied is er steeds meer te beleven, kortom een hele fijne gemeente om te wonen.

Wat moet er echt nog beter in Zaanstad?
De kansen die kinderen krijgen hangen grotendeels af van de wijk waarin ze opgroeien. De wijk waarin ze geboren worden is zelfs in grote mate voorspellend voor hun levensverwachting en de jaren waarin ze in goede gezondheid leven.  De verschillen tussen de wijken is te groot, de ongelijkheid is te groot. Dat moet echt anders!
De afgelopen jaren is de gemeente een groene en duurzame weg ingeslagen. Dat juich ik van harte toe, op dat vlak mag wat mij betreft het figuurlijke gaspedaal vol ingetrapt worden.

Wie is jouw rolmodel?
Ik heb niet echt één rolmodel, ik heb wel mensen die mij inspireren zoals Bénédicte Ficq en Wanda de Kanter, die zich beide met onuitputtelijke energie inzetten voor het klimaat, een rookvrije generatie en tegen luchtvervuiling. Ze staan voor hun idealen en laten zich niet door grote lobbyisten uit het veld slaan. Michelle Tongerloo, straatarts in Rotterdam, inspireert mij ook. Zij zet zich in voor de meest kwetsbare mensen in onze samenleving en durft buiten de begaande paden te treden op zoek naar menselijke oplossingen. Ook Jacintha Ardern, de voormalig premier van Nieuw Zeeland, is een inspiratiebron. Ze liet zien dat je zowel jonge moeder als premier kunt zijn en dat je met verbinding zoeken veel verder komt dan met polariseren.
Maar misschien inspireren mijn studenten mij nog wel het meest, jonge mensen die zich willen ontwikkelen en willen groeien. Die een zorgopleiding volgen omdat ze willen bijdragen aan onze samenleving, omdat ze mensen willen helpen. Onder die studenten zijn ook studenten die een mantolzorgrol vervullen of die recent gevlucht zijn uit een oorlogsgebied. Deze studenten bewonder ik, zij zijn ook de reden dat ik de politiek ben ingegaan.
 

Hoe ziet jouw ideale gemeente eruit?
Een gemeente met veel (bio)diversiteit, gemêleerde wijken en veel sociale cohesie. Een gemeente waarin iedereen mee kan doen en zichzelf mag zijn, waar geen discriminatie is. Een gemeente waar kinderen opgroeien met gelijke kansen en waar gezond leven gestimuleerd wordt. Zo zijn er dus onder andere voldoende sportmogelijkheden en is er schone lucht. Culturele voorzieningen zijn voor iedereen toegankelijk en zorgen voor inspiratie, creatie en verbinding. Er is voldoende natuur en deze natuur wordt goed beschermd.

Waar ben je trots op?
Ik ben er trots op dat ik me als steunfractielid mag inzetten voor een (nog) groenere en socialere gemeente!


Wat is jouw favoriete maand?
Mijn favoriete maand is december, ik ben dol op uitgebreid koken en spelletjesavonden, daar leent zich deze periode in het jaar uitstekend voor. Daarnaast stort ik me dan graag vol overgave op de AIVD-kerstpuzzel.