Traditiegetrouw staat GroenLinks weer met een kraam op de Zaandijkermarkt a.s. zaterdag 15 augustus. Een druk bezochte markt, waarop wij het altijd leuk vinden om met veel verschillende mensen in gesprek te komen. Liefst niet alleen met praten maar ook met iets actiefs. Dit keer  kunt meepraten over de toekomst van onze stad, dus extra reden voor een bezoekje aan onze kraam.

Het college wil namelijk meer investeren om Zaanstad beter toekomstbestendig te maken. Daar wil ze in elk geval het overschot van 12 miljoen op de jaarrekening voor gebruiken. Zij wil ook alle  burgers erbij betrekken en deze raadplegen welke investeringen zij belangrijk vinden. Hoe dat is nog niet helemaal duidelijk. Wij zijn het met het college eens dat de bewoners van Zaanstad bij de keuzes betrokken moeten worden. Er gaan dingen goed in onze gemeente, maar er zijn ook nog veel zaken vatbaar voor verbetering, zoals schonere lucht, meer groen en meer huisvesting voor jongeren om maar eens wat te noemen.

Daarom willen wij graag vast uw mening horen hoe u die 12 miljoen zou willen besteden. Dat kunt u concreet laten zien door geld te verdelen over verschillende projecten, zoals daar zijn:

  1. Investeren in veiliger inrichting straten
  2. Investeren in groen
  3. Investeren in schone lucht
  4. Investeren in huisvesting voor jongeren
  5. Investeren in toerisme
  6. Investeren in zorg
  7. Investeren in isolatie van woningen
  8. Investeren in siervuurwerk (om zo consumentenvuurwerk te verminderen)
  9. Investeren in opruimen zwerfafval
  10. Investeren in dierenwelzijn

Wij leggen de te maken keuzes nu al voor, zodat u daar vast over na kunt denken! Dat maakt de wachtrij bij onze kraam vast wat korter, want we hopen u allen te zien zaterdag!

Natuurlijk maken we de uitslag daarna ook bekend op onze site.

Romkje Mathkor