De fractie van GroenLinks Zaanstad gaat wijzigen. Olaf van Waart is verhuisd naar Amsterdam en mag daarom geen steunfractielid blijven in Zaanstad. Hij wordt opgevolgd door Wessel Breunesse. 

 

Wessel is afkomstig uit Zeist, woont sinds 2013 in ’t Kalf en is sindsdien actief bij GroenLinks Zaanstad. Hij is op dit moment secretaris van het afdelingsbestuur en hij heeft ook deel uitgemaakt van de campagnecommissie voor de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen. Wessel is bovendien al geruime tijd regelmatig aanwezig bij fractievergaderingen, waardoor hij goed weet wat er speelt in de Zaanse politiek.

Wessel (36 jaar) is jarenlang cao-onderhandelaar geweest bij CNV Dienstenbond en op dit moment manager individuele dienstverlening voor dezelfde vakbond. Hij is afgestudeerd politicoloog en acht jaar raadslid geweest voor GroenLinks in Amsterdam West. De huidige fractie is zeer blij met zijn komst. Op donderdag 24 september zal Wessel worden beëdigd tot steunfractielid.

De fractie is daarnaast blij dat Olaf van Waart voor Zaanstad ‘behouden’ blijft. Want Olaf blijft wel zijn functie als fractie-assistent vervullen.