Uitslag ideeënwedstrijd Dag van de duurzaamheid: Groene Luifels op de Zuiddijk

Welke ideeën zou GroenLinks binnen krijgen voor hun wedstrijd ter gelegenheid van de Dag van de Duurzaamheid? Zouden er wel ideeën komen? Ja zeker, we hebben interessante ideeën ontvangen uiteenlopend van een enkele zin tot een powerpoint presentatie. De wedstrijd heeft in elk geval aangezet tot nadenken. Opmerkelijk was dat er veel vrouwelijke inzenders waren. De jury, bestaande uit Thecla Graas, Mark van Kollenburg en Romkje Mathkor, hebben vooral de actualiteit en de plaatselijke toepasbaarheid zwaar laten wegen.

En de winnaar is............

mevrouw Simone Ronchetti met haar idee om op de luifels van de Zuiddijk sedum of eventueel klimop te laten aanbrengen. Dit idee combineert het groener en aantrekkelijker maken van de Zuiddijk met het tegengaan van wateroverlast. Wij merken steeds sterker de gevolgen van de klimaatverandering. De overvloedige regenval van de laatste tijd vraagt immers dringend om oplossingen.

Tevens kan dit idee mooi meegenomen worden bij de plannen voor Zaandam Centrum/Oost. Een impressie van dit idee is te zien in de Jan Evertsenstraat te Amsterdam, zie https://www.rooftoprevolution.nl/luifels-jan-evertsenstraat-amsterdam/ Bij succes zou dit idee ook in andere wijken van Zaanstad toegepast kunnen worden.

Simone Ronchetti heeft inmiddels de prijs ontvangen uit handen van GroenLinks-raadslid Romkje Mathkor. De prijs bestaat uit een cadeaubon te besteden in een duurzame winkel. Simone heeft het in elk geval niet voor de prijs gedaan, want ze wist niet eens dat er een prijs aan verbonden was! Ook zal de GroenLinks fractie zich inzetten om samen met haar het idee te verwezenlijken.

GroenLinks dankt alle inzenders voor hun creativiteit en zal hun ook nog persoonlijk berichten..