Op vrijdag 9 oktober a.s. is het weer de landelijke Dag van de Duurzaamheid, een initiatief van Urgenda. Niet alleen GroenLinks heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Als gemeente hebben wij nog steeds de ambitie om in 2020 klimaatneutraal te zijn, dat wil zeggen dat in 2020 Zaanstad niet zal bijdragen aan de klimaatverandering door uitstoot van gassen zoals CO2. Er zijn op weg naar 2020 al veel projecten gerealiseerd in onze gemeente. GroenLinks vindt het belangrijk om aan de inwoners van onze gemeente te laten zien wat er al bereikt is in de afgelopen jaren terwijl GroenLinks in het College zat. Maar wij kunnen zeker niet stil gaan zitten! 

Daarom komen wij in beweging op vrijdag 9 oktober en doen dat natuurlijk op de fiets, een “schoon” vervoersmiddel. Robert Linnekamp, de vorige wethouder van milieu zal ons begeleiden en uitleg geven bij de diverse projecten. Robert is nu voorzitter van Duurzaan, het informatieplatform voor duurzaamheid in de Zaanstreek.

Wij hebben twee routes uitgezet, een in Zaandam, die om 10.00 uur begint bij het Fietspakhuis in de Vinkenstraat en ongeveer twee uur zal duren en op die manierook nog te combineren valt met de stadsexpeditie die om 13.00 uur begint. De tweede route begint om 14.00 uur bij station Wormerveer en doet daarna Krommenie en Assendelft aan. Deze tocht zal ongeveer tot 17.00 uur duren.

Beide routes eindigen ook weer bij het beginpunt en doen ongeveer 18 projecten aan. Zowel bij het Fietspakhuis als bij station Wormerveer is het mogelijk om fietsen te huren. Nieuwsgierig geworden? Fiets mee op 9 oktober! Aanmelden mag bij info@groenlinkszaanstad.nl maar is niet verplicht. Wij zorgen voor een biologisch drankje en een poncho.

Romkje Mathkor