GroenLinks is er altijd tegen geweest dat in dit voor de wijk schaarse stukje groen een hockeyveld zou komen. Er gaat teveel natuur verloren en het kost ook nog eens heel veel geld en dat voor een twijfelachtig voordeel van een kleinere afstand tot de hockeyvelden. Wij hebben ons zowel in oppositie- als in coalitieverband altijd tegen gestemd en daartoe ook diverse moties ingediend. Maar uiteindelijk leven we in een democratie en moet je je neerleggen bij wat de meerderheid wil, hoe onbegrijpelijk wij soms die wil van de meerderheid vinden.

En ja, GroenLinks zit in het college. Maar ook daar telt de meerderheid en hebben wij dit raadsbesluit over het Fortuinveld niet tegen kunnen houden. Dat betekent zeker niet dat wij daar voor spek en bonen bij zitten. Alleen al op het gebied van groen komt er 9 ton meer voor bomen, is er meer aandacht voor natuurinclusief bouwen en biodiversiteit onder andere in het maaibeleid. Heel belangrijk is tenslotte dat er eindelijk een uitvoeringsplan ligt voor klimaatadaptatie. De urgentie daarvoor is duidelijk geworden door de recente watersnood in Duitsland, Frankrijk, België en Limburg.

Of het Sportpark Het Fortuin er uiteindelijk komt, is nog maar de vraag. Milieuorganisaties en omwonenden hebben al grote inzet getoond en zullen tot het einde blijven procederen. Niet alle kansen zijn nog verkeken. Maar de bomen krijgen we er niet mee terug.