GroenLinks Zaanstad heeft aan alle politieke partijen, zelf-organisaties, kerkgenootschappen, islamitische organisaties, verenigingen, stichtingen, enz. de volgende uitnodiging voor een voorbereidende bijeenkomst

gestuurd:

Geachte maatschappelijk betrokken mensen,

Er is een steeds grotere behoefte onder de burgers om zich sterk te maken voor de multiculturele samenleving, iets te kunnen doen, en een vuist te maken tegen de campagne voor angst, onrust en uitsluiting van de afgelopen jaren. In het hele land zie je steeds meer activiteiten ontstaan om gehoor te geven aan die behoefte. Wij willen gezamenlijk met zoveel mogelijk organisaties en partijen ook in Zaanstad van ons laten horen.

Het Conceptidee:

Ons voorstel is om een hele lange ketting van Zaanse burgers door de stad te maken. De gedachte hierachter is dat we tonen dat we elkaar vast blijven houden en dat we staan voor onze samenleving in al zijn diversiteit en verscheidenheid. Hoe groter de opkomst, hoe groter het hart onder de riem wordt gestoken. Met een grote opkomst kan deze boodschap tot ver in het land door klinken tot aan het hart van Den Haag. Deze actie vindt idealiter plaats op zaterdag 19 april 2008 in het centrum van Zaandam rond het middaguur.

Om deze actie tot een succes te maken is gezamenlijkheid een must! Daarom hopen we dat zoveel mogelijk afgevaardigden van organisaties en partijen naar deze voorbereidende bijeenkomst komen.

Wij nodigen iedereen hierbij van harte uit om te participeren, en mee te denken in de voorbereiding van deze kettingactie op:

Datum: 2 april 2008

Tijd: 20:00 uur tot 22:00 uur (inloop met kopje koffie/thee 19:45 uur)

Locatie: Bannehof / Raadszaal

Wij rekenen op jullie!

Sevinc Kük en Saskia Hille

GroenLinks Zaanstad