Zoals nu bijna al traditie is, waren we op 30 april present in Poelenburg met een GroenLinks kraam. Met dit keer als thema: Schoon en Veilig Verkeer. Voorbijgangers konden een enquête invullen over het vervoer in hun wijk onder het genot van een kopje koffie. Dé publiekstrekker was echter onze hometrainer. Je kon testen hoeveel meters je kon afleggen in twee minuten. Elk uur startte er een nieuwe ronde. Aan het eind van het uur kon de winnaar zijn prijs ophalen. Onze partijgenoten beten de spits af en trokken heel wat publiek. Steeds meer mensen wilden hun krachten meten onder de enthousiaste aansporingen van Arnold.

Rond een uur of een konden we de belangstelling nauwelijks meer aan. Hele groepen jongeren van bonte samenstelling wilden hun krachten beproeven. Samen hebben wij er veel plezier aan beleefd. De absolute winnaar was Pjotr (zie foto) met 542 meter. Daarbij moeten we wel melden dat onze Arnold Boekhoff een afstand van 627 meter wist te halen!! Helaas buiten mededinging omdat hij bij de organisatie hoorde. Met bewondering hebben wij de deelnemers gadegeslagen, want twee minuten duurde heel lang, zoals wij nu uit ervaring weten.

Door de drukte kwam de enquête een beetje in de verdrukking . De enkele mensen die daaraan wel toegekomen zijn, gaven aan al overwegend de fiets te gebruiken. De busverbindingen in de wijk zouden wel beter kunnen en de tarieven goedkoper. Een suggestie was ook om diverse fietstransferia aan te leggen in Zaanstad, waar je een fiets kunt huren. Op ons gebruikelijke blad “wat zit je dwars” klaagden mensen over te veel zwerfafval in de buurt en de slecht onderhouden themaparken in het Darwinpark. Dat laatste daar is GroenLinks al mee bezig!

Opvallend was wel dat een paar mensen vroegen: Zijn er weer verkiezingen? Nee dus. Dat is juist de kracht van onze kraam, dat wij ons ook buiten verkiezingen laten zien. Al met al was het een vrolijke, gezellige en duidelijk zichtbare kraam ! Wij hopen dat het weer net zo meezit volgende keer. Volg de aankondiging op de website en kom mee fietsen!!

Namens de Commissie Wijken,

Romkje Mathkor