Op dinsdag 8 oktober gaan ze 153 bomen kappen op het Fortuinveld waar de hockeyclub De Kraaien naartoe zal gaan verhuizen. En dat terwijl er nog een beroep loopt bij de Raad van State over het bestemmingsplan. GroenLinks heeft grote moeite met deze geplande kap omdat er nog veel onzeker is. Donderdag 5 september hebben we daar actualiteitsvragen over gesteld aan wethouder Slegers.
 

Waarom moet er nu gekapt gaan worden als er nog geen uitspraak van de Raad van State is. Het is vaker gebeurd dat de gemeente teruggeroepen is en dan zouden intussen de bomen wel gekapt zijn….

Volgens de wethouder zou het bestemmingsplan hoe dan ook goedgekeurd gaan worden. Eventuele wijzigingen zouden gerepareerd kunnen worden. Dat is gewoon een kwestie van tijd. En uitstel maakt dat er nieuwe vergunningen aangevraagd moeten worden en dat kost geld. Volgens ons is echter de uitspraak van de Raad van State nog lang geen gelopen race. Het gaat in elk geval tijd kosten. Het is de vraag of de hockeyclub die tijd nog wel heeft: hun speelvelden zijn verouderd en hadden al vervangen moeten worden. Kwalijk is ook dat aan de omwonenden is verzekerd dat er geen bomen gekapt zouden worden zolang er nog een beroep loopt bij de Raad van State. Daarom hebben de omwonenden geen beroepingesteld tegen de kapvergunning.

Wij moeten er niet aan denken dat die 153 bomen uiteindelijk voor niets gekapt zullen worden en zullen ons beraden op verdere manieren onomkeerbare handelingen te verrichten.