Romkje Mathkor

Romkje Mathkor

Fractielid

Ik woon al zo’n 25 jaar in Zaanstad en ben nog steeds gecharmeerd van onze unieke combinatie van groen en industrieel erfgoed. Opkomen voor de meest kwetsbaren is al heel lang mijn drijfveer. Sinds 2001 ben ik actief voor GroenLinks Zaanstad, achtereenvolgens als penningmeester, steunfractielid en raadslid en van 2011- 2014 fractievoorzitter. Het is boeiend en uitdagend om ieder in de fractie tot zijn recht te laten komen en een consequente politieke lijn te volgen.

Als steunfractielid en fractievoorzitter heb ik bijna alle portefeuilles behandeld. Voor milieu, financiën, economie, mobiliteit en publieke dienstverlening ben ik de eerst verantwoordelijke in onze fractie.

Met dezelfde kritische inzet die ik de laatste jaren dag en nacht getoond heb, wil ik mijn ervaring  graag in dienst blijven zetten om Zaanstad nog groener en duurzamer te maken. Bij alle voorstellen kijk ik eerst hoe voordelig of nadelig deze zijn voor fietsers. Tevens wil ik graag betrokkenheid  blijven uitdragen bij de mensen die moeite hebben om mee te komen in deze maatschappij. Persoonlijke speerpunten zijn het behoud van groen en daarmee ook de biodiversiteit en op het sociale vlak het verminderen van eenzaamheid.