Paul Laport

Fractievoorzitter

Kies voor een groener Zaanstad

Geboren in Zeeland, opgegroeid in West-Friesland, gestudeerd in Amsterdam en bijna deze hele eeuw woonachtig in Zaandam. Na de HBO-studie Tekstschrijven, heb ik Nederlands gestudeerd. Al tijdens mijn universitaire opleiding richtte ik een eigen bedrijf op, dat musicals maakt voor het basisonderwijs. Daarnaast ben ik werkzaam als freelance tekstschrijver en als corrector voor diverse literaire uitgeverijen.

Van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in politiek. Om drie belangrijke redenen voel ik mij aangetrokken tot GroenLinks:

  1. De partij is groen (duurzaam milieubeleid is van groot belang)
  2. De partij is sociaal (en zeker in tijden van crises is het belangrijk sociale politiek te bedrijven)
  3. De partij is genuanceerd (het is belangrijk het hoofd koel te houden, ook ten tijden van hypes).

Sinds 2010 ben ik actief als steunfractielid. Inmiddels heb ik mij op diverse ingewikkelde kwesties gestort. Ik heb een alternatief plan bedacht voor het betaald parkeren in Zaanstad en mee gedebatteerd over onder andere cultuur, milieu en infrastructuur.

Verder heb ik een belangrijke bijdrage geleverd aan het verkiezingsprogramma Kiezen voor kwaliteit. In dit programma wordt ingezoomd op vele Zaanse zaken, maar komt ook een duidelijke GroenLinks visie op de (moderne) samenleving naar voren. Ik ben ervan overtuigd dat we aan de vooravond staan van grote veranderingen in onze samenleving. Waarbij veel belangrijke vraagstukken meer op lokaal niveau zullen worden aangepakt. Denk daarbij aan thema’s als zorg, wonen, opwekking schone energie, voedselproductie, werkgelegenheid, enzovoort. Tijdens de komende raadsperiode zal ik mij inzetten voor het milieu, de cultuur en de meest kwetsbare groepen in Zaanstad. 

Regelmatig schrijf ik een blog