Lin Mcdevitt-Pugh

Raadslid

Het programma van GroenLinks staat voor die toekomst. Samen met de bewoners van Zaanstad wil ik graag aan deze mooie toekomst werken.

Geboren op het Australische platteland, voltooide ik de middelbare school in Papoea- Nieuw-Guinea en keerde terug naar Australiƫ om politiek en geschiedenis te studeren. Als milieu- en mensenrechtenactiviste ben ik eind jaren 70 naar Europa gekomen en ben ik op uitnodiging van de internationale milieubeweging gebleven, met de functie internationale spin in het web. Niet veel later koos ik definitief voor Nederland en vrij recent ook voor Zaanstad. Mijn werkveld was soms internationaal, soms nationaal, soms plaatselijk. Uiteindelijk zijn alle drie de niveaus sterk met elkaar verbonden: duurzaamheid en mensenrechten beginnen thuis.

Ik hou van mensen in al hun menselijkheid. In Zaanstad Noord sta ik bekend als een verbinder. In mijn werk als gemeenteraadslid zal ik de verbinding zoeken op het gebied van duurzaamheid en de kwaliteit van het leven. Hoe we in Zaanstad bouwen, hoe we wegen en industrie inrichten, hoe we omgaan met de problemen dat wij als samenleving hebben laten ontstaan, maakt voor de toekomst uit.