Jan de Laat

Steunfractielid

Mijn naam is Jan de Laat, ik ben 39, getrouwd, en heb twee lieve kinderen. En woon sinds 2011 in Zaanstad.

Het is al weer een tijd geleden dat ik me actief heb ingezet voor GroenLinks. Tot 2010 was ik in verschillende functies actief, met name als duo-raadslid in het stadsdeel Zeeburg van de gemeente Amsterdam. De geboorte van mijn twee kinderen, ander werk, een nieuwe stad. Dit alles zorgde ervoor dat dit op een lager pitje kwam te staan.

Het is echter weer gaan kriebelen. Ik kan niks anders zeggen dat ik me druk maak over het klimaatprobleem, de onrustige internationale wereldorde, maar vooral de grote maatschappelijke discussies over hoe we met elkaar samenleven. Er zijn genoeg thema’s om je als GroenLinkser nuttig te maken. En nu ik mijn kinderen zie opgroeien in Zaanstad, vind ik het belangrijk om ook hier mijn schouders onder onze beweging te zetten: schoner, eerlijker, menselijker.

Vandaar dat ik mezelf kandidaat stel voor de lijst van GroenLinks. Vanuit mijn ervaring als duo-raadslid weet ik hoe je het verschil kan maken door je in te zetten voor het gemeentebestuur. Als adviseur voor de gemeente Amsterdam weet ik hoe vraagstukken op gemeenteniveau impact kunnen hebben op iedereen. Als vader wil ik graag de wereld een beetje beter, een stuk duurzamer, en vooral prettiger maken om samen in te leven.