Corona domineert nu de samenleving en het publieke debat. De klimaatcrisis en kansenongelijkheid blijven voor GroenLinks de thema’s voor de toekomst. Er is werk aan de winkel!

In duo’s langs de huizen om met mensen in gesprek te gaan, na afloop gezellig ervaringen delen onder het genot van een kop koffie of warme chocolademelk met een groot stuk appeltaart met slagroom – dat is op een coronabestendige manier onmogelijk. Maar GroenLinksers zijn vol goede moed en gelukkig hebben wij een manier gevonden die zowel verantwoord als heel leuk is!

Op  de zaterdagen 27 februari, 6 en 13 maart gaan we in drie wijken van Zaanstad flyers bij bewoners in de brievenbus doen. Dat doen we nog steeds in duo’s, maar dan om en om een huis. De straat verderop is een ander duo actief; sla je de volgende straat in, zie je weer een ander duo. Op deze manier kunnen we veilig campagne voeren en zijn we tegelijkertijd goed zichtbaar in onze GroenLinks-jassen.

De drie wijken waar we gaan flyeren zijn de Noorder- en Zuiderhoofdbuurt in Krommenie (27/2), Westerkoog (6/3) en Zaandam Oud-West (13/3). We starten telkens om 12:00 uur en lopen dan ongeveer twee uur. We zorgen dat er in de buurt waar je loopt een (horeca)gelegenheid is waar je een warme beloning kunt halen: koffie/choco met taart to go.

Om het helemaal af en veilig te maken, krijg je naast een eetbare verrassing van ons ook een uniek GroenLinks mondkapje. Dit mag je dragen, maar hoef je natuurlijk niet, want we lopen buiten. Je mag hem houden, zodat je bij een volgend supermarktbezoek de caissière ook nog een subtiele hint kan geven.

Ben je enthousiast geworden en wil je graag een steentje bijdragen? Geef dan hier je beschikbaarheid door en/of bestel je poster. Onze campagneleider Abdel, of Natascha, neemt contact met je op.

Wil je op een andere manier bijdragen aan de campagne? Dat kan! Gooi op een eigen gekozen moment flyers in brievenbussen, wij brengen de flyers bij jou. Je kunt ook een poster op je raam plakken. Of word online campaigner, dat kost slechts een half uur per week en kun je vanuit je luie stoel of bank doen. Verdere informatie hierover en aanmelden kan hier.

Hopelijk tot snel ziens!